Massage en aanraking is een van de oudste vormen van lichaamswerk, die in iedere cultuur terug te vinden is.

Het uitgangspunt van holistische massage is, dat deze vanuit een holistische visie wordt gegeven. In de massage is er niet alleen aandacht voor het lichaam, maar ook voor de gevoelens en gedachten van de mens als geheel. Bovendien is ieder mens uniek, met zijn eigen lichaam, gevoelens, gedachten en in een holistische massage wordt daarom de aanraking afgestemd op jou als mens. Aanraking van handen werkt ontspannend, rustgevend, werkt helend en maakt je bewust van jezelf.

Holistisch (in zijn geheel) wil zeggen, dat er een verband bestaat tussen de manier waarop we denken en voelen en de wijze waarop dat zijn weerslag heeft op het lichaam.

Positieve gedachten geven een fijn, blij gevoel…..dat straalt van iemand af!

Negatieve emoties, gedachten, spanning en stress hebben echter ook hun effecten op het lichaam. Het lichaam slaat emoties, ervaring, gedachten op in de vorm van spierspanning en kunnen daardoor klachten veroorzaken. Enkele voorbeelden daarvan zijn: nek-, rug- en schouderklachten, vermoeidheid, hoofdpijn, stijfheid, emotionele buien ed. Aanraking met aandacht maakt je bewust van je spierspanning en datgene wat jij hebt opgeslagen of nog geen plek hebt (kunnen) geven.

Veel mensen gaan naar een masseur voor ontspanning, maar een groeiende groep mensen ervaart goede resultaten bij een holistische massage. Rugpijn, hoofdpijn of andere klachten, die al jaren aanwezig kunnen zijn, verminderen of verdwijnen.

De belangrijkste doelen van een holistische massage zijn om door middel van aanraking het lichaam de ruimte te geven zich op een natuurlijke manier te herstellen, je bewust te worden van jezelf, de fysieke, mentale en emotionele gezondheid te bevorderen en de balans tussen lichaam en geest te vergroten.

Neem voor meer informatie over de wijze waarop en vanuit welke visie ik de massages geef gerust contact met mij op!

Delen op social media: