Wekelijks zie ik wel een aantal cliënten in mijn praktijk die aangeven dat ze teveel “in hun hoofd zitten”. Dat ze de balans tussen denken en voelen zijn kwijtgeraakt. Er ligt veel op hun bord, zowel zakelijk als privé en ze rennen maar door. Ze gaan structureel over grenzen, maar voelen die grenzen eigenlijk niet meer. Het lichaam sputtert tegen, ze zitten niet lekker in hun vel. Ze weten niet meer wat ze voelen en wat ze nu echt willen. 

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onbewust scheiden veel mensen het hoofd van het lijf. We zijn ons niet altijd bewust van de vele signalen die ons lichaam ons geeft. Of we voelen ze wel, maar we luisteren er niet naar. We zijn zó gewend geraakt om niet stil te staan bij ons gevoel, dat het een grote uitdaging voor ons is als mens om ons weer te verbinden met onze gevoelens, de diepere lagen in ons lichaam.

Binnen de holistische massagetherapie help ik cliënten met behulp van massage, coaching en soms eenvoudige oefeningen, om zichzelf beter te leren voelen in hun lijf. Massagetherapie helpt om uit je hoofd te komen en te voelen in je lijf.

Ik ga uit van de volgende vier pijlers die samen het holistisch mensbeeld representeren:

  • het emotionele lichaam
  • het mentale lichaam
  • het fysieke lichaam
  • het energetische / spirituele lichaam

Bewustwording, inzicht en heelwording

Als het lukt om te ervaren en voelen wat er onder de fysieke pijn ligt, ontstaat er ruimte voor bewustwording, inzicht en heelwording. Iedere keer opnieuw word ik blij en ben ik dankbaar, dat ik cliënten hierin mag en kan begeleiden. Er wordt ruimte gecreëerd voor het innerlijke proces; voor persoonlijke groei. 

Diepere spierlagen

Tijdens de holistische massagesessies werk ik in de gelaagdheid van het lichaam. Ik werk niet alleen op de oppervlakkige (huid)laag, maar ook de diepere spierlagen en het bindweefsel worden geraakt. Als we pijnplekken tegenkomen, gaan we onderzoeken wat er onder de pijn zit.

Psychische pijn

Naast het voelen en ervaren van fysieke pijn kan ook psychische pijn worden geraakt. Emoties kunnen vrijkomen, bijvoorbeeld verdriet, vermoeidheid, boosheid of eenzaamheid. Ook de gedachten die hieraan gekoppeld zijn, laten we er zijn en worden benoemd. De pijn is er niet voor niets en heeft ons veel te vertellen. Als we onze emoties er laten zijn en ze doorvoelen, kunnen ze ons veel vertellen.

Weer in balans

Ik heb de antwoorden niet. Het mooie is dat, als je hebt ervaren en gevoeld wat jij nodig hebt, je de dingen anders zult gaan doen. En vervolgens zul je ontdekken dat klachten verminderen en vaak helemaal verdwijnen. Je komt weer in balans, blokkades worden opgeheven en de energie kan weer vrijelijk stromen.

Afgestemd op jou

De massages zijn zorgvuldig en met aandachtige aanraking afgestemd op jou. Holistische massagetherapie is een vorm van lichaamswerk. Het is een heel krachtige manier om met jezelf aan de slag te gaan en nieuwsgierig te onderzoeken wat er in je speelt.

De sessies zijn een moment waarbij je oprecht aandacht aan jezelf besteedt. Je zult bewuster worden, signalen herkennen en begrijpen, en beter voor jezelf gaan zorgen!

Is dit herkenbaar voor jou en wil jij meer inzicht hierin? Neem dan even contact met me op.


Liefs, 

Natascha

Delen op social media: